Eerste accu versnipperaar voor professionals

Met trots presenteert GTM Professional de 1800 E-chipper, de eerste accu aangedreven versnipperaar voor takdiameters tot 12 cm. De splinternieuwe machine is voorzien van een sterke Li-Ferro accu die zowel het versnippersysteem als het zelfrijdende onderstel aandrijft. Vanaf nu kunnen groenprofessionals profiteren van kracht, vrijheid én een schonere werkomgeving. De 1800 E-chipper is verkrijgbaar voor €26.500 inclusief BTW via het uitgebreide dealernetwerk van GTM Professional binnen de Benelux.

De 1800 serie is de bovenlijn van compacte houtversnipperaars voor boomverzorgers, hoveniers en groendiensten. Het team van GTM Professional is erin geslaagd om de bestaande, zelfrijdende 1800 te transformeren naar een 100% elektrische machine. Een revolutionaire doorbraak dat het recyclen van groenafval een compleet nieuw perspectief geeft. De nieuwe 1800 E-chipper is geassembleerd in Nederland en bestaat uit Europese elektrische componenten. Deze krachtige machine heeft een rotor versnippersysteem met terugdraaifunctie dat het meest efficiënt en snel werkt. De PRO messen van GTM Professional hebben een lange levensduur en zorgen voor mooie gelijkmatige houtsnippers die perfect te gebruiken zijn als bodembedekker.

 

“Klaar voor een duurzame toekomst vol innovatie!”

 

Dat een hoge capaciteit en lange werktijd prima samengaan, bewijst de 1800 E-chipper wel. Met een volle accu kan tot 2 uur gewerkt worden (bij 20°C) en om de werktijd te verlengen is het mogelijk de accu tijdens het werk bij te laden via een kabel naar het stroomnetwerk. Hier is geen krachtstoom voor nodig. Er is een batterijindicator voorzien op de motor cover zodat er goed zicht is op de resterende batterijduur. Wanneer de accu leeg is kan er nog 1600 meter met de machine gereden worden, ruim voldoende om terug naar de werkbus te rijden! Binnen 3,5 uur is de accu weer volledig opgeladen. GTM Professional heeft bewust gekozen voor een industriële Li-Ferro batterij, die schokbestendiger en minder brandgevoelig is dan een Li-ion batterij in geval van beschadiging. De hogere investering in de Li-Ferro batterij betaalt zich uiteindelijk terug in een langere levensduur.

Om aan alle wensen van de professional te voldoen is de machine standaard uitgerust met een draaibare uitvoer, urenteller en diverse veiligheidsvoorzieningen. Naast gebruiksgemak staat veiligheid hoog op de prioriteitenlijst. Daarom worden alle houtversnipperaars van GTM Professional door een onafhankelijk instituut gekeurd. Ook is de nieuwe 1800 E-chipper uitvoerig in het veld getest door professionele gebruikers uit de groensector. Want alleen op die manier kun je een betrouwbare machine in de markt zetten.

Het zelfrijdende onderstel is gelijk aan de ‘Wheel Driven’ machines van GTM Professional. Dat betekent dat de snelheid traploos regelbaar is tot 6 km/u. Bovendien is de machine zeer wendbaar en stabiel dankzij een optimale gewichtsverdeling. De compacte afmetingen en twee zwenkwielen op een pendelas zorgen ervoor dat de 1800 E-chipper gemakkelijk te verplaatsen is, zelfs in de bus of aanhanger en door een smalle tuinpoort. Kijk op www.gtmprofessional.com voor meer informatie of het vinden van een dealer in de buurt.

De ultieme snoeizaag

Silky introduceert de Zübat Ultimate, een revolutionaire zaag die de Zübat serie naar nieuwe hoogten zal brengen. Deze Japanse trekzaag heeft het vertrouwde ontwerp van de populaire Zübat, aangevuld met Silky’s nieuwste technologieën en een unieke uitstraling.

read more

Product trainingen

Het afgelopen jaar hebben wij veel dealers en internationale distributeurs mogen verwelkomen voor een (technische) training bij ons op locatie. Tijdens zo’n trainingsdag leren klanten alle ins en outs over onze houtversnipperaars of ons Japanse handsnoeigereedschap kennen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die onze merken vertegenwoordigt weet hoe deze producten veilig en correct gebruikt en onderhouden worden. Zo heeft iedere groenliefhebber het langst plezier van zijn of haar gereedschap!

read more