Japans vakmanschap

Silky heeft ruim 100 jaar ervaring in het maken van handzagen. Deze eeuwenoude ambacht is door de jaren geëvolueerd van hamers en ovens tot de meest moderne lasertechnieken, terwijl de passie en toewijding voor het vak is blijven bestaan.

De ongeëvenaarde kennis van metaallegering en -bewerking zorgen voor een unieke kwaliteit die je terugvindt in ieder zaagblad. Het staal, ook wel omschreven als “Authentic Premium Japanese Steel” is hard en slijtvast, terwijl de kern zacht en flexibel blijft.

Innovatie en techniek

De zaagtanden zijn niet gezet, maar worden met hoge precisie per laser uitgesneden. Iedere tand heeft vier verschillende snijvlakken, die samen zorgen voor een zuivere snede in het hout en een goede afvoer van zaagsel. Bij diverse zagen worden de uiterste punten inductief gehard waardoor de tanden extra lang scherp blijven. Een nikkel coating beschermt het blad tegen roest.

Natuurlijk stopt het niet bij het maken van zaagbladen. Een comfortabele handgreep of praktische hoes is minstens zo belangrijk. Zo maakt Silky gebruik van innovatieve rollersystemen die de hoezen beschermen tegen de vlijmscherpe tanden en GOM rubberen handgrepen die trillingen absorberen en altijd warm aanvoelen.

's Werelds beste handzaag

Silky zagen staan bekend als de beste handzagen ter wereld. Niet voor niets heeft iedere professionele boomverzorger een Zübat, Tsurugi of andere holsterzaag van Silky aan de klimgordel hangen. Maar ook de hovenier, bushcrafter, houtbewerker en iedereen die het belang van goed gereedschap kent, zweert bij de Silky zaag.

De trekzagen hebben een geweldige zaagkracht. Het holgeslepen blad geeft weinig weerstand waardoor je razendsnel kunt zagen, terwijl dit weinig energie van je lichaam vraagt. Silky heeft meer dan 120 verschillende modellen; telescopische stokzagen, vaste zagen, vouwzagen en bijlen. Steeds met ruime keuze in bladtype, lengte en vertanding.

Exclusief in Europa

Belgarde is exclusief Europees importeur van Silky. Via ons dealernetwerk worden deze unieke zagen door heel Europa verspreid. Ben je op zoek naar een dealer in jouw regio, wil je dealer worden of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook eenvoudig bestellen via een van onze webshops. Als dealer ga je naar www.gtmprofessional.com. Voor particulier gebruik en meer informatie over Silky zagen ga je naar www.silky-europe.com.